Hala sportowo-widowiskowa
przy ul. Zawadzkiego
w Szczecinie
2 wariant

Dla projektowanego obiektu przyjęto zasadę pełnego programu funkcjonalnego hali sportowo-widowiskowej wraz z funkcjami towarzyszącymi, przekraczając standardy minimalne wymagane przez inwestora tak, by zrealizować obiekt przyszłościowy, także w kwestii zagospodarowania terenu i połączenia z działką toru kolarskiego. Projektowany 3-kondygnacjyny budynek hali zlokalizowaliśmy we wschodniej części działki. Główne wejście jest zaplanowane z częściowo zadaszonego placu - agory przed obiektem od strony ulic Szafera i Zawadzkiego. Parking dla samochodów osobowych częściowo dwupoziomowy, powstanie w zachodniej części działki. Boiska sportowe w obiekcie będą służyć do gry w siatkówkę, koszykówkę, tenisa, badmintona, piłkę ręczną oraz piłkę nożną, ponadto znajdzie się tam płyta dla lekkiej atletyki z 200-metrową bieżnią okólną. Na płycie przewidzieliśmy także możliwość utworzenia sztucznego lodowiska.

  • autorzy:
    Ryszard Burbicki, Jarosław Czarnecki, Małgorzata Rucka, Ewa Sadowska
    inwestor:
    UM i Gminy w Szczecinie
    pow. terenu:
    8,6 ha
    pow. użytkowa:
    28 tys. 2
    projekt:
    2001