Galeria Corso, Świnoujście 2012

Zaprojektowano obiekt o prostej, nowoczesnej formie, wpisujący się w istniejącą tkankę miejską i będący atrakcyjnym zamknięciem widokowym pasażu prowadzącego z przebudowywanego obecnie Placu Wolności. Galeria składać się będzie z szeregu lokali usługowych i handlowych zlokalizowanych na 3 kondygnacjach: 2 nadziemnych i 1 podziemnej oraz jednopoziomowego parkingu na dachu. Wielkości i rozmieszczenie poszczególnych powierzchni zaplanowano w ścisłej współpracy z Inwestorem. Na kondygnacji podziemnej i 2 nadziemnych zlokalizowano lokale usługowe i handlowe. Dostawy przewidziano od strony północnej obiektu, z dojazdem od strony ul. Piastowskiej. Ostatnia, trzecia kondygnacja nadziemna w całości przeznaczona została na funkcje otwartego parkingu na dachu i pomieszczenia techniczne. Cały Zespół w części przeznaczonej dla klientów zostanie udostępniony dla osób niepełnosprawnych. Główny wjazd na teren i pochylnię do parkingu na dachu planuje się od strony ul. Piastowskiej. Bez zmian pozostawiono istniejący wjazd z ul. J. Dąbrowskiego, jako dojazd dla mieszkańców budynków wielorodzinnych oraz do budynku galerii.

Executed
Autorzy
Ryszard Burbicki, Marcin Durys, Marcin Jackowiak
Inwestor
Prywatny
Rok
2012
Powierzchnia terenu
6.5 tys m2
Powierzchnia całkowitaUsable area
12.5 tys m2